Mantolama Nasıl yapılır ?

1) İskelenin Kurulması Bina Yüzeyinin Hazır Hale Getirilmesi

Mantolama olan bina yüzeyine uygun iskele kullanmalıdır. İskele kurulumunda İş güvenlik kurallarına dikkat edilerek, uzman kişilerden yardım alınıp iskele kurulmalıdır. Uzman kişiler eşliğinde iskele kurulduktan sonra bina yüzeyindeki toz ve kirler alınır. Kabarmış ve kabarmaya yüz tutmuş alanlar iyice temizlenmelidir. Geniş çatlaklar tamir harcı ile doldurulup bina dış yüzeyi ısı yalıtıma hazır duruma getirilmelidir.

2) Mantolama Levhalarının Yapıştırılması

Mevcut ölçüdeki mantolama levhalar, yüzey durumuna göre taraklı veya öbekleme sistem ile harclanmalıdır. Levhalar (taraklı veya öbekleme ) uygun olan şekilde harçlanıp duvara yapıştırılmalıdır. Levhalar şaşırtmalı bir şekilde yapıştırılmalıdır ve aralarında boşluk bırakılmamalıdır.

3) Mantolama Levhalarının Dübellenmesi

Mantolama uygulama yüzeyi, uygulanacak duvar yüzeyine, levha kalınlığına ve yapısına göre dübel uzunluğu belirlenir. Dübelleme yapılırken en az m2 ye 6 adet gelecek şekilde yapılmalıdır.

4) Fileli Köşebent, Denizlik ve Damlalık Uygulaması

Fileli köşebent, köşelerde darbeye karşı daha dayanıklı, olası ayrılmaları önlemek ve köşelerin daha düzgün çıkması için fileli köşebent kullanılmalıdır. Denizlik, pencere önlerinde doğramadan gelen suların yalıtımın altına geçmemesi için yapılması gereken bir uygulamadır. Damlalık, çatı saçaklarından rüzgar ile bina yüzeyine sızacak su damlalarını önlemek için saçaklarda damlalık profilleri uygulanır.

5) Levha Sıvasının Yapılması ve Donatı Filesinin Gömülmesi

Mantolama levhaları yapıştırılıp dübelleme işlemi yapıldıktan sonra, levha üzerine bir kat elyaflı levha sıvası uygulanır. Elyaflı levha sıvası kurumadan 160 gr donatı filesi gömülmelidir. Donatı filesi gömüldükten sonra üzerine bir kat daha elyaflı sıva daha yapılmalıdır.

6) Dekoratif Sıva ( Mineral Kaplama ) Yapılması

Dekoratif sıva darbelere karşı daha dayanıklı bir sıva çeşididir. Yüzeyin daha şık ve estetik görünebilmesi için son kat dekoratif sıva tırfil mala yardımıyla desen verilerek uygulanmaktadır. Dekoratif sıva uygulaması sıva hatalarını en aza indirgemiş olur daha şık bir görünüm sağlar.

7) Dış Cephe Astar ve Boya Uygulaması

Dış cephe astarı, boya yapılmadan önce yapılası gereken bir uygulamadır. Boya ne kadar önemliyse dış cephe astar uygulaması da çok önemlidir. Dış cephe boyasının daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için dış cephe astar uygulaması yapılmalıdır. Dış Cephe Boyası, dış cephe boyaları özel pigment ve dolgu sistemi ile üretilmiştir. Bu boyaların özellikleri, üstün aderans gücü ile uygulandığı yüzeye çok iyi tutmaktadır. Dış cephe boyaları atmosfer koşul ve güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Aynı zaman da sürtünme ve darbeye karşı dayanıklıdır. Bu yüzden dış cephe boyaları mantolama sisteminde son kat işlem olduğundan dolayı son derece önemlidir. Dış cephe boyaları belirtilen ölçülerde su eklenip uygulanmalıdır.

UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur.  Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.

UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.

Tüm çözümlerin ve ürünlerin giderek birbirine benzediği ve dolayısıyla tüketicilerin seçim yapmakta zorlandığı çağımızın rekabet ortamında, iştirak ettiği bütün projelerde müşterilerine ve çözüm ortaklarıyla güvene dayalı ilişkiler geliştirmeyi ve temel uzmanlığı olan ısı yalıtımı( mantolama ) alanında dokunduğu tüm yapılarda bir değer yaratmayı birinci önceliği olarak görmektedir. Ancak bu konumunu koruyabilmenin yolunun kendisini sürekli geliştirmek ve yenilemek olduğunun bilen UZMAN YALITIM, yaşadığı dönüşümdeki en büyük yapa sahip olduklarını bildiği müşterileri ve iş ortakları ile bu süreci paylaşmaktan mutluluk ve gurur duymaya devam edecektir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top