DIŞ CEPHE FİLELİ SIVA UYGULAMASI
Fileli Sıva, evinize dışarıdan gelen madde ve etkenlere karşı fileli sıva, dekoratif sıva ve boyama işlemiyle koruma altına alma işlemine fileli sıva denir.
Sıva filesi, yüksek alkali dayanımına sahip fiber cam elyafın iplik haline getirilerek sonrasında dokunması ve tutkal reçine ile kaplanarak renklendirilmesi ile elde edilen taşıyıcı donatı malzemesidir.
Sıva filesi dış ve iç cephelerde kullanılır.
Aynı zamanda zemin ve tavan yalıtımlarında sıcak ve soğuk iklim şartlarına karşı yapılan yalıtımlarında donatı filesi kullanılır.
Yapılarda, sıva filesi özellikle mantolama (ısı yalıtım) yapımında sıva taşıyıcı donatısı olarak görev yapan sıva filesi, ihtiyaçları tam olarak karşılamaktadır. Sıva harçları ise alkali içerir. Bir sıva filesinin sıvaya yani alkaliye dayanıklı olması için yüksek mukavemetli saf camdan üretilmiş olması gerekir. Kalite anlayışımız gereği ithal ettiğimiz sıva fileleri piyasadaki en kaliteli ve yüksek mukavemetli cam elyafından üretilmektedir. Sıva fileleri yapılarda Isı Yalıtım Sistemleri Mantolama sıva filesi standartları TSE standarlarına göre üretilmektedir.
Fileli Sıva Uygulama Aşamaları
1 İskele Kurma
İskele kurulmadan önce çevreye azami hassasiyet gösterilmelidir. Koruyucu branda serilmelidir. İskele çelik dübel ve tijiler yardımıyla kurulurken cepheye monte edilmelidir. İskele kurumu sertifikalı ustalar tarafından iş güvenlik uzmanları eşliğinde kurulmalıdır. Kullanılan iskele tam güvenlikli iskele olmalıdır.
2 Cephe Yıkama ve Temizleme
Yüzey komple temizlenmelidir. Gerekmesi durumunda su jeti ile tüm yüzey yıkanmalıdır. Yıkama ile kir, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılmalıdır.
3 Anti-pas Boya Uygulaması
Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı anti-pas boya ile boyanmalıdır. Boyandıktan sonra aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılmalıdır.
4 Tamir Uygulaması
Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılmalıdır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre ince veya kalın yapılı tamir harçları kullanılmalıdır.
5 Pencere ve Kapıları Koruma Altına Alma
Çalışma alanına bakan pencere ve kapıların korunması, pencere ve kapıların zarar görmemesi ve kirlenmemesi için naylon branda ile kapatılmalıdır. Uygulama bittikten sonra iskele sökülmeden branda naylonlar alınmalıdır.
6 Fileli Köşebent Uygulaması
Tüm pencere ve kapı köşelerine, cephe birleşim köşelerine fileli köşebent uygulamalıdır. Fileli köşebentler aderansı yüksek dış cephe sıvaları ile sabitlenmelidir.
7 Fileli Sıva Uygulaması
Fileli sıva uygulaması bina üst katından başlayarak sıva işlemi yapılmalıdır. Yalıtım sıvaları çelik mala yardımı ile cepheye uygulanmalıdır. Sıva henüz kurumadan üzerine donatı filesi yerleştirilmelidir. Kullanılacak donatı filesi 160 gr/m2 olmalıdır. Donatı filesi çelik mala yardımı ile sıvanın içine gömülmelidir. File yüzeye yakın olmalıdır. Donatı filesi gömüldükten sonra çelik mala yardımıyla bir kat daha sıva uygulanmalıdır.
8 Kaplama Astar Uygulaması
Sıvanın kuruma süresi beklendikten sonra kaplama astarı uygulaması yapılmalıdır. Sıva kuruma suresi en az 12 saat olmalıdır. Sıva yüzeyi ile dekoratif kaplama arasında yüksek aderansı sağlamak ve tozumayı önlemek için kullanılan kaplama astarı, rulo yardımı ile yüzeye uygulanmalıdır.
9 Dekoratif Sıva Uygulaması
Dekoratif sıva modeli ( ince, tane ve çizgi doku ) çelik mala yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru uygulanmalıdır. Dekoratif sıva adında anlaşılacağı gibi son kat sıva olduğu için daha dikkatli ve titizlikle uygulanmalıdır. Çelik mala yardımıyla uygulandıktan sonra tırfil mala yardımıyla dikey, yatay veya yuvarlama yöntemleriyle desen verilmelidir.
10 Dış Cephe Boya Uygulaması
Dekoratif sıva uygulaması uygulandıktan sonra kuruma süresi beklenmelidir. Sıva kuruma süresi en az 12 saat olmalıdır. Dekoratif sıva uygulamalarını üzerine dış cephe silikon esaslı boyalar 2 ( iki ) kat halinde uygulanmalıdır. Kullanılacak boyalar nefes alma, yıkanabilme UV dayanımlı boyalar olmalıdır.
Dış cephe boyaları ve diğer ürünlerimizi görmek için tıklayınız…
UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur. Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.
UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.