Dış Cephe Tadilat ve Boya

DIŞ CEPHE TADİLAT VE BOYA

Dış cephe tadilat ve boya veya kaplamalar uygulandığı yüzeyi güzelleştiren ve koruyucu bir tabaka meydana getiren uygulamalardır. Uygun zemin hazırlığı tamamlandıktan sonra astar uygulaması yapılmalıdır. Son kat olarak da istenen renkte düz veya grenli boya işlemi ile yapılmalıdır.

Dış Cephe Tadilat ve Boya Öncesi Hazırlık

Dış cephe boyama süreçlerinde eski ve yeni binaya göre birbirinden farklı hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Boya yapılacak cephenin yüzeyinde çeşitli sıva çatlaklıklar varsa bunların tamir edilmesi gerekmektedir. Sıva, boya çatlaklarının açılması ve temiz olması gerekmektedir. Eğer zayıf alanlarda sıva veya boyada sökülmeler varsa, dış cephe macunu gibi çeşitli ürünlerle beraber bu alanların tamir edilmesi, sıvanması gerekmektedir. Çatlakların yüzeylerinin sıvanmasıyla beraber zımpara ile düzeltilmesi de önemli bir adımdır. Yüzeyin pas ve kirden temizlenmesi önemlidir. Bu nedenle basınçlı su yardımıyla pas, kir gibi yüzeyde bulunan kirler temizlenmelidir. Dış cephede eğer toz bulunmaktaysa fırça yardımıyla temizlenmelidir. Dış cephe ön hazırlıkta yeterli seviyede toz ve kirlerden arındırılmış biçimde temizlik yapılmazsa, boyanın yüzeye tutunamaması sebebiyle yüzeyde verimli bir boyama süreci gerçekleşmesi zor olacaktır.dış cephe tamirat ve boya

Sıva tamiratı tamamlandıktan sonra, astar boya aşamasına geçilmelidir. Astar boya, son kat boyamanın uzun ömürlü olması adına önemli bir uygulamadır. Son kat boya da verimli ve uzun yıllar kullanma imkanı sağlar.

Astar boyalar, son kat boya ile benzer markalar, uyumlu markalar olarak seçimi önemlidir. Teknik kullanıma dış cephe için uygun olan su ile inceltebileceğiniz boyalarda uygun fırçalar seçerek dış cepheye astar boya uygulanması gerekmelidir. Bu sürecin 1 gün boyunca kuruması beklenmelidir. Daha sonra dış cephe son kat boyama işlemlerine geçilmelidir. Burada uygun dış cephe boyası ile 2 kat boya uygulanabilmelidir.

Çatlakların Yapıya Verdiği Zararlar

  • Suyu yapıya emerek demir donatıların zarar görmesine sebep olmaktadır.
  • Çatlaklarda yapıya gelen sular içer de nem ve rutubete sebep olmaktadır.
  • Mevcut yalıtım malzemesine zarar vermektedir.
  • Çatlakların su alması sonucu yapıda ki sıvaların kabarmasına neden olmaktadır.
  • Nem ve rutubetten dolayı içeride daha sık tamirat ve boya yapmaya gereksinim duyulmaktadır.

 

Dış Cephe Boya Çeşitleri Nelerdir?

Dış cephe boyama aşamalarında seçimlerinizi yaparken, dış cephe için uygun boya çeşitlerinden birini seçmelisiniz.

  1. Silikon Esaslı Dış Cephe Boyaları

Silikon esaslı dış cephe boyaları, yüzeyde su tutmama özelliği sayesinde yoğun yağmurlara karşı su tutmaz, suyu içine çekmez. Bu yüzden su dış yüzeyde kalmaktadır. Su yapının içine nüfuz etmediğinden iç tarafta rutubet ve nem oluşmasına engel olmaktadır.  Rutubet, nem ya da tuzlu sulara karşı dayanıklıdır. Silikonlu boyalar, güneş ışınlarında rengin deforme olması, renk değiştirmesinde de korumalıdır. Yüzeyde nefes alma imkanı sunar. Nemin iç ve dış cephelere hiçbir şekilde zarar vermemesini sağlar. Yağmur sularıyla kendi kendini yıkama özelliğine sahip boyalardır.

  1. Grenli Dış Cephe Boyaları

Grenli dış cephe boyaları, su bazlı bir akrilik kopolimer bağlayıcı esaslı boyalardan biridir. Yağmur sularının yüzeye damlamasıyla beraber kendi kendine temizleyen özelliği sayesinde yüzeyde toz tutmaz, her zaman temiz görünür. Yüzeyde nefes alma özelliğiyle beraber nem veya yağmur sularının iç – dış cepheye zarar vermesinde de önleyici etkiye sahip boyalardır. Grenli boyalar diğer boyalara oranla daha pütürlü boyalardır.

  1. Akrilik Dış Cephe Boyaları

Akrilik esaslı dış cephe boyaları, akrilik kopolimer bağlayıcı esaslı dış cephe boyalarıdır. Güneş ışınlarından tutun da yağışlara, denizlerin tuzlu sularına kadar tüm nem ve yağışa karşı dirençlidir. Bu boya türünde yüksek alkali direnci bulunması sayesinde kolay sürülebilen ve koruyucu bir yönü de bulunmaktadır.

Dış cephe boya ürünlerimizi görmek için tıklayın

 

Yapı Renk  Seçimi Nasıl olmalıdır?

  • Yapı renk seçimleri birbiriyle uyumlu renkler olmalıdır.
  • Çevredeki yapı renkleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Ana cephe renkleri genel olarak çok koyu renk olmamalıdır.
  • Uygulama yapılmadan önce 3D MODELLEME ile yapının bitmiş son halini görmek gerekmektedir.
  • Uygulama öncesinde numune uygulaması yapılmalıdır.

 

Dış Cephe Tadilat ve Boyanın Faydaları Nelerdir?

  • Cephede ki çatlakların kapatılması ve yüzeyde su itici bir tabakanın oluşmasından dolayı binaya cepheden su girişinin önüne geçmektedir.
  • Dış cephenin daha estetik ve yeni bir görünüşe sahip olmasını sağlar.
  • Gelişen teknolojiyle beraber üretilen boyalar daha az toz tutar ve cephelerin daha az kirlenmesini sağlar.
  • Bina cephelerinde ki demirlerin boyanması, demir akşamların daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

NEDEN UZMAN YALITIM ?

 

UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur.  Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.

UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top