çatı aktarma

Çatı Aktarma

ÇATI AKTARMA

 

 Çatı aktarma, çatıların mevcut iskeletinin sağlamlaştırılıp dere, baca ve kule diplerine alüminyum folyo ile izolasyonunun yapılıp kiremit altı muşambanın yenilenip kiremitlerin dizilmesi işlemine denir.

Bir çatının uzun ömürlü olması için malzeme seçimi çok önemlidir. Ancak malzeme secimi kadar kaliteli bir işçilikte çok önemlidir. Kaliteli malzeme ve işçilik için iletişim sayfasında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.

Çatı Aktarma İşlemi 6 Aşamada Yapılmaktadır.

 

  1. Kiremitlerin toplanması ve detaylı kontrolü
  2. Çatı taşıyıcılarının güçlendirilmesi işlemi
  3. Gizli dere sistemi ile iş yapılandırması
  4. Baca ve asansör kulesi ile iş uygulaması
  5. Su yalıtım örtüsünün değiştirilmesi işlemi
  6. Kiremit ve mahyaların dizilmesi

 

1 Kiremitlerin Toplaması ve Detaylı Kontrolü

İlk başlangıçta çatının tüm kiremitleri toplanmalıdır. Toplanan kiremitler fırça yardımıyla temizlenmelidir. Ancak mevcut kiremitler de deforme olmuş ve kırık olanlar atılmalıdır.

2 Çatı Taşıyıcılarının Güçlendirilmesi İşlemi

Kerestede varsa eksik olan yerler tamamlanmalıdır. Aynı zamanda kırık veya çürük varsa da değiştirilmelidir.

3 Gizli Dere Sistemi ile İş Yapılandırması

Mevcutta gizli dere yani yağmur oluğu haznesi varsa deforme olmuş izolasyon malzemesi sökülmelidir. Gizli dere haznesinin iç kısımlarına polyester keçeli 4 mm lik alüminyum folyo izolasyonu yapılmalıdır. Veya plastik oluk varsa değiştirilmelidir.

4 Baca ve Asansör Kulesi ile İş Uygulaması

Baça diplerine, varsa asansör kule diplerine ve oluk diplerine polyester keçeli alüminyum izolasyon yapılmalıdır.

 

5 Su Yalıtım Örtüsünün Değiştirilmesi İşlemi

Kiremit altı çuvallı muşamba (hava alabilen kiremit altı örtüsü) serilmelidir. Fakat muşamba serilirken aşağıdan yukarıya doğru serilmelidir. Olası kiremit altına akan su muşamba yüzeyinde akıp dereye ulaşmalıdır.

 

6 Kiremit ve Mahyaların Dizilmesi

Son olarak deforme olmamış sağlam kiremitler ve mahyalar dizilmelidir. Kiremit ve mahyalarda aşağıdan yukarıya doğru sıralı bir biçimde dizilmelidir. Varsa eksik ve kırık olanlar değiştirilip tamamlanmalıdır. Mahyalar harclanıp çatı aktarma işlemi tamamlanmalıdır.

Çatı Aktarma Fiyatı

Çatı aktarma fiyatları kullanılacak malzeme ve yapılacak çatı özelliklerine göre değişmektedir. Sizlere daha iyi hizmet vermemiz için ÜCRETSİZ KEŞİF talebinde bulunabilirsiniz.

 

NEDEN UZMAN YALITIM ?

 

UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur.  Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.

UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top