İÇ CEPHE BOYAMA
İç cephe boyama, binaların iç duvar ve tavanlarının güzelleştirmek amacıyla farklı renklerde rulo ve fırça yardımıyla boyama işlemine denir.
Boyaya Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Duvarda herhangi bir çatlak, önceki boya kabarması varsa temizlenmelidir. Eğer çatlak derinse çekiç yardımıyla açılmalıdır. Açılan çatlaklar sıva alçısı ile doldurulmalıdır. Sıva alçısı kuruduktan sonra seten alçı yapılmalıdır. Seten alçı kuruduktan sonra zımpara yardımıyla zemin pürüzsüz bir seviyeye getirilmelidir.
Kullanılacak boya su bazlı silikonlu iç cephe boyalarıysa, daha önce kullanılan boya seten veya plastik boyalarsa mutlaka geri dönüşüm astarı kullanılmalıdır. Geri dönüşüm astarı, boyanın daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Eski boya su bazlı silikonlu iç cephe boyalarıysa geri dönüşüm astar uygulamasına gerek yoktur. Eski boya üzerine direk boya uygulaması yapılabilmektedir.
Boyalarınızı rahatça kullanabileceğiniz bir kovaya aktarabilirsiniz. Ambalajın üzerine yazılı olan su karıştırma miktarına uyarak su ilave edip karıştırabilirsiniz. Fakat bazı boyalar kullanıma hazır durumda gelmektedir. Kapağını açıp uygulayabilirsiniz. Bu nedenle kutunun üstündeki talimatı okuyunuz. Boyaları farklı markalar kullanarak kesinlikle karıştırmayınız.
İlk defa boyanacak yerlere sıva beton yüzey için astar uygulaması muhakkak yapılmalıdır.
Bütün boyalar uygulamaya geçmeden önce, ambalajında uygun bir karıştırıcı ile iyice karıştırılmalıdır.
Boya seçerken, satın alınan ürünün TSE standartlarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilmelidir.
Bir Boyadan Olması Gereken Özellikler
- Örtücü olmalıdır.( kapatma gücü kuvvetli olmalıdır.)
- Su kaldırma gücü olmalıdır.
- Rahat uygulanabilmelidir.
- Ekonomik olmalıdır.
- Renk çeşitliliği fazla olmalıdır.
- Silinebilme özelliğine sahip olmalıdır.
- Yıkanabilme özelliğine sahip olmalıdır.
ÜCRETSİZ KEŞİF
Tavanların Boyanması
Gerekli hazırlıkların yapılmasından sonra ilk olarak tavanların boyanması gerekmektedir. Genel olarak beyaz renkte boyanmaktadır. Fakat dilediğiniz renkte de boyanabilmektedir. Boyama uygulaması belli aralıklarla en az 2 (iki) defa boyanmalıdır. Katlar arası uygulama süresi hava şartlarına göre en az 2 (iki) saat olmalıdır.
Duvarların Boyanması
Tavan boyasında ki uygulamaların hepsi duvar boyama işlemimde de geçerlidir. Duvarda boyaya başlamadan önce ruloyu tamamen değil de ufak dokunuşlarla döndürerek boyayı almalıyız Emilim fazla olduğu için birinci kat boyayı biraz ince uygulanır ikinci kat ise biraz daha kalın uygulanır eğer duvar temiz ise 2 kat boya yeterli olacaktır. Fakat kirli ise duvarınız 3.kat boya gerekebilmektedir.
Su Bazlı Boyalar da Olması Gereken Özellikler
1) Kokusuz olmalıdırlar.
2) Uygulanması kolay olmalıdır.
3)Silinebilme özelliğine sahip olmalıdır.
4) Çabuk kurumalıdır.
5) Su ile kolayca temizlenebilme özelliğine sahip olmalıdır.
6) İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermez.
7) Teneffüs etme kabiliyeti olmalıdır.
8) İkinci kat boya bir kaç saat sonra uygulanabilmelidir.
9) Uygulamadan kısa bir süre sonra boyanan mekanlar kullanılabilmelidir.
silikon esaslı iç cephe boyalarımız ve diğer ürünlerimiz için tıklayınız…
İç Cephe Boya Renk Seçimi
Konut, işyeri gibi herhangi bir mekanda kullanılan boyanın rengi çok önemlidir. Çok güçlü ve keskin renkler, aynı rengin değişik tonlarına göre çok farklı duygusal reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Mekanda veya odada hangi rengin kullanılacağına kara vermeden önce çeşitli renklerdeki boya firmaları tarafından hazırlanmış olan boya kartelalarını dikkate alarak seçim yapılmalıdır. Renkler hafifçe ayarlayarak istenilen duygusal atmosferin yakalanması sağlanabilir.
Aşağıda renklerin insanlar üzerindeki etkileri hakkında bazı bilgiler verilmiştir:
- Beyaz saflık ve ruhun parlaklığını verir,
- Mavi ve mor sakinleştirir,
- Kahverengi toprak tonunda olduğu zaman istikrar ve kararlılık ile ilişkilendirilebilir,
- Siyah depresif bir renktir ancak doğru şekilde kullanılırsa yararlı olabilmektedir,
- Çok fazla kırmızı öfkelendirirken yumuşak pembe sakinleştirir,
- Koyu bir turuncu heyecan katar ancak açık turuncu ucuz görünebilmektedir,
- Sarı neşeli ve sağlıklıdır fakat ikaz anlamına da gelebilmektedir.
NEDEN UZMAN YALITIM ?
UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur. Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.
UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.