MERMER UYGULAMASI
Mermer uygulaması, dayanıklı ve sert bir malzeme olan mermer binlerce yıldır kullanılmakta olan bir yapı tekniğidir. Estetik yapısı ve şekillendirildiğinde hemen her alanda kullanılabiliyor olmasının yanı sıra, son kullanım tarihi ile bir süre olmaması da mermer uygulaması avantajları olarak öne çıkmaktadır. Ancak ağır olmasından dolayı yapılarda kullanım alanları kısıtlı olmalıdır. Çoğunlukla Anadolu’da yoğun biçimde bulunan mermerin kullanılması Türk mimarisinde tarihten bu yana yerini korumaktadır.
Öncelikle Mabetlerde başlayan mermer kullanımı zamanla, saraylar, devlet daireleri ve son olarak evlere kadar ulaşmıştır. Fakat mermer bir ana yapı malzemesi değildir. Günümüzde dekorasyon maksadıyla daha çok kullanılmaktadır. Fakat geçmişte su yalıtımı için ve havuz gibi ortamlarda yoğun biçimde kullanılmıştır. Örneğin; Hamamlarının başlıca özelliği, bütünüyle mermerden yapılmış olmalarıdır.
Ücretsiz keşif talebi ve fiyat teklifi için iletişim sayfasında bizimle iletişime geçebilirsiniz…
Günümüzde Mermer Uygulaması
Aşınmaya karşı dayanıklı ve sert bir malzeme olan mermer. Bina giriş ve bina içlerindeki merdivenlerde tercih edilen sağlam ve estetik bir kaplama malzemesidir. Hem iç hem de dış mekanlarda en çok tercih edilen ve günümüzde mimari yapılar de sıkça kullanılan mermer, merdivenlerde asil bir görünüm sağlayarak uzun yıllar boyu sağlamlığını korumaktadır.
Mermer Basamak Uygulamaları
Mermer basamak uygulamalarımız iç mekan basamak çalışmaları ve dış yüzey basamak çalışmaları olarak yapılmaktadır. İç ve dış mekan mermer basamak uygulamalarında mermer seçimi yönünden farklılıklar bulunmaktadır.
İç mekan uygulamaları; ev içlerine, apartman girişlerine veya ofis zemin vb. alanlarına uygulanmaktadır. Bu alanlar dışarının fiziksel koşullarından; yağmur, güneş ışınları gibi etmenlerden etkilenmeyen alanlardır. Ev içi mermer uygulamalarında daha dekoratif mermer kullanılması uygundur. Öte yandan apartman girişleri ve ofis zemin alanların da tercih edilecek mermer, ev içine göre daha yoğun fiziksel aktiviteye maruz kalacağı ve güneş ışınları, yağmur suları, çamur, toz gibi etkilerle de karşılaşacaktır. Bu nedenle mermer seçiminde kullanılan malzeme de daha farklı olmalıdır.
Dış yüzey mermer basamak çalışmalarında, mermer basamakları yağmur, güneş gibi dış hava koşullarına maruz kalmaktadır. Bu fiziki yıpranmaları göz önünde bulundurarak malzeme seçimi yapılmalıdır.
Mermer Uygulamalarının Yoğun Olarak Kullanıldığı Alanlar
- Duvar Kaplamaları
- Pencere Önlerine
- Apartman Girişlerine
- Koridorlar
- Banyo ve Lavabolar
- Mutfaklar
- Asansör Girişlerine
- Toplantı Salonları
- Camiler
- Çeşme ve Hayratlar
- Ofis, Mağaza ve Toplantı Zeminlerine…
NEDEN UZMAN YALITIM ?
UZMAN YALITIM, Dış Cephe Mantolama, Çatı Aktarma ve Yenileme, Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Dış Cephe Boyama ve Çevre düzenlemesi alanlarında faaliyet sürdürmek üzere kurulmuştur. Sağladığı yenilikçi çözümlerle ve güçlü alt yapısıyla müşterilerine güven uyandıran UZMAN YALITIM üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2015 yılında ısı yalıtım sektöründe lider firmalar arasında yer almıştır.
UZMAN YALITIM kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi yapısı ile sektöre farklı bir soluk getirmiştir. UZMAN YALITIM iş yapış biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, sektördeki geleneksel iş yapış biçimlerine karşı, müşteri görüş ve önerilerine önem vererek işe başlamadan önce 3D modelleme sistemiyle yapılacak işin bitmiş halini müşterilerine sunmaktadır.